LACH-zaken presenteert

HET ACHTERHOEKS ONDERNEMERS FESTIVAL 2023

Om te laten zien wat er voor moois ontwikkeld is en wordt in de Achterhoek, een bijzonder actieve, creatieve en 2e innovatieve regio van Nederland, organiseren we ‘Het Achterhoeks Ondernemers Festival ’23 (AOF).
Locatie en datum:
Het Achterhoeks Ondernemers Festival wordt op 15 mei 2023 georganiseerd bij De Radstake, Twente-Route 8 in Heelweg
LACH-zaken presenteert

HET ACHTERHOEKS ONDERNEMERS FESTIVAL 2023

Om te laten zien wat er voor moois ontwikkeld is en wordt in de Achterhoek, een bijzonder actieve, creatieve en 2e innovatieve regio van Nederland, organiseren we ‘Het Achterhoeks Ondernemers Festival ’23 (AOF).

Locatie en datum:
Het Achterhoeks Ondernemers Festival wordt op 15 mei 2023 georganiseerd bij De Radstake, Twente-Route 8 in Heelweg

Het Achterhoeks Ondernemers Festival

Achterhoekse StartUps, ScaleUps, ZZP’ers, MKB’ers, grote bedrijven, bestuurders en studenten die ondernemerschap ambiëren in alle leeftijden en branches ontmoeten elkaar, laten hun trots zien, leren van en met elkaar aan o.a. de diverse kennistafels en gaan met elkaar in gesprek over hun product, ondernemerschap, de kansen en de mogelijkheden.

Het gaat op deze dag niet alleen om presteren, winnen, winst, omzet, reclame en competitie, maar vooral om laten-zien, ontmoeten, verbinden, delen en nieuw ondernemen waarbij de LACH letterlijk en figuurlijk de inspirator is.

Het doel van deze dag is vinden & verbinden, leren, samenwerken, transparantie, beleven, mogelijkheden, kansen zien en meer…

Het volwaardig zakelijk evenement biedt:

· Helderheid
· Verbinding
· Ondernemerschap
· Kennisoverdracht
· Nieuwe netwerken
· Samenwerkingsmogelijkheden
· Een brede LACH

 

Programma (o.v)

15

Mei
2023

Inhoud programma

Een dag vol ontdek-leer-contact-succes en pleziermomenten 

13:00 u
220225-Peer-Online-381_591x591_acf_cropped
foto2
Opening Achterhoekse Ondernemers Festival

De dames van het Peertoftheater en Kitty Catharina Tenten zorgen voor een theatraal en vooral hartelijk welkom en openen de deur naar het AOF ’23 Marktplein, de Kennistafels, de Exposanten en meer…..

13.30 u
Kennistafels
Vergroot je kennis, schuif aan en leer van de experts.

13.30 – 14.15 uur en om 15.30- 16.15 uur, Door SeniorProfs Bart Looman en Kitty Catharina Tenten

899
foto2
Sustainable Valley Winterswijk. WIN Energy en LACH-zaken bundelen hun krachten!

We dromen en denken nu ruim een jaar, worden steeds enthousiaster, zien kansen en willen nu gaan DOEN!

Graag gaan wij op het Achterhoeks Ondernemers Festival ’23 in gesprek met potentiële partners, ondernemers, adviseurs, ingenieurs, startUps, studenten en allen die zich bezig houden met duurzaamheid om de mogelijkheden en kansen te zien, krachten te bundelen, kennis te delen en te komen tot samenwerken.

Kom gerust bij ons aan tafel zitten en dan vertellen we je wat we bedacht hebben en hoe wij denken dat het mogelijk is.
En natuurlijk horen we graag jouw/jullie feedback, heel graag zelfs.

Wie weet maken we samen op het Achterhoeks Ondernemers Festival ’23 een mooi beginnetje met de Sustainable Valley Winterswijk.

Tot bij ons aan tafel!

13.30 – 15.00 uur, maximaal 50 deelnemers (Training: Door Danie van Styn)

Ontdek de Kracht van ChatGPT en AI voor Jouw Bedrijfsmarketing

Ben jij benieuwd naar de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie en hoe deze jouw bedrijfsmarketing kunnen verbeteren? Dan mag je deze training over ChatGPT en AI tools op het Achterhoeks Ondernemers Festival niet missen!

Je leert alles over ChatGPT, maakt kennis met andere mindblowing AI Tools en ontdekt welke rol AI speelt in bestaande programma’s zoals Canva.

Ontdek hoe AI jouw marketinginspanningen kan versterken en hoe je deze technologie kunt inzetten om je te onderscheiden van de concurrentie en jouw doelgroep beter te bereiken en te engageren.

Danie van Styn is Dé Social Business Mentor! Met 20+ jaar ervaring in sales en online marketing deelt ze haar kennis via (online) workshops en coaching programma’s. Haar motto: ‘ik zeg gewoon doen!’.

 Ps: AI wrote this text😉

14.00 – 15.00 uur en 16.00 – 17.00 uur, maximaal 30 deelnemers (Kennisspel door Caroline Rijnbeek en Pieter Vermeer)

Caroline Rijnbeek
Pieter Vermeer
Break into the box: anders kijken naar personeelsvraagstukken

Samen met andere ondernemers help je een ondernemer die op zoek is naar personeel. De oplossingen voor deze uitdaging zijn te vinden in verzegelde boxen. Met praktische opdrachten kraak je de codes van de boxen. Daarbij kunnen de volgende vragen langskomen: staat er in de vacature eigenlijk wel wat er echt nodig is op de werkvloer? Welke jeukwoorden staan er in vacatureteksten? Hoe selecteer je en sta je open je voor onverwachte talenten? En hoe kunnen ondernemers elkaar versterken in dit proces? 

Aan het einde van het Break into the box-spel heb je gegarandeerd een aantal nieuwe inzichten opgedaan om anders te kijken naar personeelsvraagstukken.

14.30u
Blunderpodium

Op het Blunderpodium vertellen Achterhoekse kanjers over de blunders die zij gemaakt hebben tijdens hun carrière. Risico’s nemen en fouten maken hoort erbij; niets om je voor te schamen maar juist belangrijke leermomenten

15.00u
Kennistafels

Vergroot je kennis, schuif aan en leer van de experts.

15.15- 16.15 uur, maximaal 50 deelnemers, door Rob Holtslag en Frans Miggelbrink

Wie de klant heeft, heeft de toekomst!

Met 50 jaar Sales en Marketingervaring, begonnen met klantvriendelijkheid in de slagerij en in 2009 uitgeroepen tot commercieel directeur van het jaar weet Rob Holtslag van wanten en deelt hij het graag!
Samen met Frans Miggelbrink is ook deze Kennistafel een unieke die je niet mag missen!

Motto van Rob:
Wie de klant heeft, heeft de toekomst!

16.30u
Kennistafels

Vergroot je kennis, schuif aan en leer van de experts. 

16.30u

Blunderpodium
Op het Blunderpodium vertellen Achterhoekse kanjers over de blunders die zij gemaakt hebben tijdens hun carrière. Risico’s nemen en fouten maken hoort erbij; niets om je voor te schamen maar juist belangrijke leermomenten
17.00u
Verhalen en muziek in het leerorkest

In het orkest komen studenten, docenten en werkenden in de regio Achterhoek in een creatieve leeromgeving samen in de vorm van een orkest. Dit leidt tot een lerend netwerk waarin lerend vermogen van de individuele deelnemer wordt uitgedaagd, ontwikkeld en versterkt.

De aanpak van het Studie-werksucces met Leerorkest leidt tot een lerend netwerk waarin beroepsonderwijs en bedrijfsleven zijn betrokken en het lerend vermogen van de individuele deelnemer wordt uitgedaagd, ontwikkeld en versterkt. Met dit leerorkest – door de taal van muziek – krijgen deelnemers op een creatieve manier inzicht in hun kwaliteiten en ontwikkelen zij vaardigheden die bijdragen aan het lerend vermogen.

19.00u

Muzikale afsluiting 

Muzikale afsluiting m.m.v. het Achterhoekse duo DJ Jeffrey van Londen en zangeres Christine Hermsen 

 

Succesvolle mensen maken ook blunders

Annemarie Jorritsma

“Ik kom graag, blunders genoeg”

Frans Miggelbrink

“Ik kan, mot ’s kieken welke
blunder ik gao vertellen”

Joos Broeren
(moderator Blunderpodium

Jeroen Salemink

“Reken er maar op, ik doe mee!”

Nono Poels

“Ik heb volop geblunderd, onderweg van onderwijs naar ondernemerschap”

Erik Haverkort

“ik ben er graag bij”

Programma (o.v)

Kennistafels
Door Caroline Termaat
Hoe kom ik aan goed personeel?

Waar loop jij tegenaan bij het vinden van werknemers? Wat kun jij doen om aantrekkelijker te worden als werkgever? Aan deze Kennistafel gaan we met elkaar in gesprek en krijg je een indruk van de voorzieningen die 8RHK ambassadeurs biedt om jou als ondernemer daarbij te ondersteunen.

Caroline Termaat is programmaregisseur thematafel Onderwijs & Arbeidsmarkt vanuit de 8RHK Ambassadeurs. Zij vormt een schakel in het team dat zich bezighoudt met de flinke uitdagingen in een sterk veranderende arbeidsmarkt in onze regio en de vraag die dit stelt aan het onderwijs.

Door Lizanne Jacobs
Succesvol verkopen zonder angst of bulldozerij

Om succesvol te ondernemen moet je ook kunnen verkopen, liefst zonder dat je het angstzweet over de rug loopt, of je klant in een hoek drukt. Bij deze Kennistafel vertelt Lizanne Jakobs hoe je een prettig gesprek kunt hebben met je potentiële klant, hoe je dat gesprek het beste kunt structureren, welke mindset hierbij helpt, welke vragen je stelt aan de ander en wat je moet vertellen om de deal te krijgen. Zodat je met minder moeite en minder stress, meer resultaat boekt!

Lizanne is een bekend spreekster en de oprichtster van Brilliant Work, meermaals verkozen tot beste coachings- en adviesbureau voor het MKB.

We hebben een inspirerend programma met verschillende Kennistafels waar je in gesprek komt met experts over verschillende ondernemersvraagstukken.

Drie keer start een nieuwe ronde waarop je kan aansluiten.

In het schema hiernaast vind je de onderwerpen die aan bod komen.

Door Guus Heezen
Meer winst door minder te doen

In deze sessie ga je in drie stappen meer focus leggen op wat al goed is, terwijl je stopt met dat wat niet werkt. Vanaf minuut 1 ga je hand-on met Guus aan de slag zodat je visie in concrete actiepunten haalbaar wordt. Disclaimer: Alleen voor deelnemers die graag slimmer willen werken ipv harder.

Door Nicole van Zetten
Ben jij een vrouwelijke ondernemer met een mooie missie die groots droomt, meer mensen wil helpen, en financieel vrij wil zijn?

Onlineprogramma’s zijn niet meer weg te denken; ze hebben zelfs een enorm groeipotentieel. Een onlineprogramma is jouw kans om door te groeien naar the next level. Tijdens de kennistafel ga ik je inspireren, enthousiasmeren en adviseren over het opzetten van een succesvolle online business. Ik vertel je:

  • Dé groeimindset regels waarmee je doorgroeit naar een succesvolle online ondernemer
  • 3-tal online verdienmodellen waarmee jij kunt opschalen
  • Dé 5 stappen naar een onvergelijkbaar online programma.

Als kers op de taart ontvang je een uitgebreid werkboek waarmee je stap voor stap aan de slag kunt gaan met het ontwikkelen van een eigen onlineprogramma.

Door Linda Brink
5 manieren om met Instagram meer klanten te krijgen voor (lokale) bedrijven
Linda is dol op imperfecte Insta-chicks en ze gaat ook jou aanmoedigen om Instagram te gebruiken zodat jij jouw bereik vergroot, jouw expert-status duidelijk is en jouw omzet verhoogt. Het laat je zien wat voor coole ondernemer je bent. Deze Kennistafel is voor DOENERS, die de no-nonsense aanpak van Linda waarderen. Nadat je deze hands-on Kennistafel gevolgd hebt, ben jij klaar om Instagram voor je te laten werken.
Door Nico Schraag
Rampen- of calamiteitenmanagement & preventie
Herken je dit? Het gaat je nu best lekker af. En je organisatie ontwikkelt zich voorspoedig; er is ‘geen vuiltje aan de lucht’. Maar hoe goed is jouw organisatie al ‘toegerust’ op ineens ontstane ellende. Die van buitenaf komt of nog erger, van binnenuit je organisatie. Aan deze Kennistafel bespreken we wat je al in huis hebt en hoe je zo snel mogelijk een antwoord hebt, ook naar de pers, want: ‘reputatie komt te voet en snelt weg te paard’
Door Ivar van Asten
De scorende offerte
Bij deze Kennistafel gaan we met elkaar in gesprek over de elementen die het scorend vermogen van jouw offerte vergroten. Hoe bouw je een goede offerte op, wat is de beste opstelling van je teksten en wat vertel je wel en wat niet? Met als resultaat een offerte die grote kans maakt om te winnen, omdat de klant zich gehoord voelt, jij een duidelijke voorzet geeft van jouw dienst of product, zodanig dat je deze bij de presentatie van jouw offerte zo kunt intikken. Een schot voor open doel als het ware. Deze Kennistafel is voor actieve spelers, maar ook supporters van de scorende offerte zijn welkom.
Door Mark Reinders
Effectief netwerken

Netwerken gaat niet alleen over nieuwe vrienden maken of nieuwe baankansen vinden.

Netwerken gaat over het opbouwen van betekenisvolle relaties. Het gaat erom dat je contact maakt met mensen die je visie en passie delen. Met mensen die je kunnen helpen groeien en leren.

Door Noor Bongers
Innovatie & maatschappelijke impact

Hoe verbindt je ondernemerschap, plezier en impact?

Door de essentie te belichten én te versterken. In strategie en operationeel management. De kracht van eenvoud en daadkracht.

Noor Bongers neemt je mee, via de complexiteit van de samenleving, naar het hart van je onderneming. Daar is de ruimte voor optimale waardecreatie op alle fronten. Dicht bij de kern. Economie, maatschappelijke impact én vervulling.

Laat je verrassen door deze bijzondere manier van kijken.

door Emmy Stelling
Presence & Speaking – Vergroot je impact met jouw aanwezigheid

Transformeer de manier waarop je zaken doet en ervaar hoe je met een authentiek zelfvertrouwen elke setting binnenloopt. Of je daar komt om te spreken, te netwerken of om zaken te doen. Als ondernemer is het belangrijk dat je als een waardevolle professional wordt gezien. De kunst van het spreken en verkopen voor een publiek is goud waard.

Wil jij vol zelfvertrouwen presenteren met impact? Voor een zaal, klanten of in een 1 op 1 gesprek. Hoe zorg je voor een helder, kort en bondig verhaal. Blijf je bij jezelf en kom je krachtig en prettig over. De kwaliteit van jouw aanwezigheid is bepalend voor jouw impact. Ontdek in deze
interactieve sessie hoe jij dit kunt doen.

Vrienden van AOF
Jeroen Salemink

directeur ICONICA

Martin Mos
voorzitter de Graafschap
Anita Hoenderken
Algemeen directeur, Impact Smart Solutions
Rogier de Haan
Business Developer/Accelerate and Valorisation of Hightec/Cleantech/Medtech startups and scaleups
Bart Looman

Algemeen directeur Winterwarm Heating Solutions

Ed Smit
Buro Achterhoek

Het Achterhoeks ondernemersfestival wordt medemogelijk gemaakt door:

Een (ondernemers) festival is natuurlijk ook een feestje

Tijdens het AOF mag er natuurlijk ook gedanst worden! Met het Achterhoekse duo DJ Jeffrey van Londen en zangeres Christine Hermsen gaat dat helemaal goedkomen.

Team AOF

Jan Doppen

Senior Event Manager

Monic Rootinck

‘Excellent in Gastgerichtheid’

Tessa Giesen

T.E.M. Photography

Linda Brink

de Social Media Miep

Frank Los

‘de Verhelderaar’

Kitty Catharina Tenten

LACH-zaken
Verbinder & regeltante

Danielle Vermeer

LinkedIn profielfotograaf

Nout van de Louw

GRIT Film

Kom jij ook naar het Achterhoekse Ondernemers Festival op 15 mei?

koop je ticket!