Steeds meer senior ondernemers

Wat een mooie opsteker die ik lees op NU.nl; Dit keer een blog met informatie over de ondernemendheid bij senioren. 

’t is zo logisch, en verrijkend, voor zowel de SeniorProfs als zeker ook de JuniorProfs.

Het aantal ondernemers van 65 jaar en ouder dat zich heeft ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KVK) is in de afgelopen vijf jaar met ruim 40 procent toegenomen. Een deel van de 65-plussers voelt zich nog veel te jong om te stoppen met werken.

Vooral het aantal ondernemers van 75 jaar en ouder stijgt sterk, blijkt uit nieuwe cijfers van de KVK. In de leeftijdsklasse van 65 tot 79 steeg het aantal ondernemers zelfs 108 procent in vergelijking met vijf jaar geleden.

Het aantal mensen dat na de pensionering met een eigen onderneming start is flink gestegen; in de afgelopen vijf jaar is deze groep met maar liefst 15 procent. 
65-plussers starten vaak een nieuwe onderneming in de zakelijke dienstverlening. “Veel ouderen willen hun ervaring, kennis en netwerk delen met jongeren, steeds vaker starten zij als coach en mentor een onderneming.”(bron: NU.NL).

Goed om te lezen, word ik erg blij van. Een mooie opsteker voor mij en SeniorProfs; mijn intuïtie laat me nooit in de steek, blijkt nu wel weer.

Ook jouw ervaring delen?

Neem deel aan een van onze activiteiten. Kom met elkaar in contact, netwerk, maak gebruik van elkaars expertise en help elkaar vooruit.

Doe mee bij Senior Profs

Op verschillende locaties in Gelderland organiseren we bijeenkomsten en andere activiteiten. De opzet verschilt per editie. Kijk eens of er een evenement bij jou in de buurt is en koop je ticket.